Zero Lotus Super Seven Replica

Zero

ZERO är en Super seven replika designad och tillverkad av Great British Sports Cars Ltd. Det ergonomiskt utformade chassiet erbjuder god komfort och en bra körställning, även för den långa personen. Chassiet är designat för ett brett utbud av fyrcylindriga motorer, och kommer färdigsvetsat från fabriken i England.

Som grund är den designad för att man ska använda Ford Sierra eller Mazda MX5 Mk1 som donatorbil. För den med stora kunskaper inom bilbyggandet går det givetvis att med små förändringar använda andra märken och modeller som donatorbil, så länge de är bakhjulsdrivna.

Vikten på en färdig ZERO är cirka 600 kg, det beror givetvis på vilka donatordelar man använder hur tung bilen blir när den är färdig. Bilen är utformad för att skänka en känsla av fart på landsvägen, och en härlig racingkänsla på tävlingsbanorna.

Med 9 olika färgalternativ på glasfiber delarna ger vi Zero-köparna en möjlighet att personifiera sin egen ZERO redan vid beställningen, detta utan att det kostar något extra. Vill man skilja sig från mängden går det mot ett pristillägg att beställa rostfria karosseriplåtar istället för aluminium.

Vad vi hittills har sett är det mycket bra passform på delarna, vilket underlättar vid sammansättningen av chassiet. Detta gör den här bilen till en idealisk bil att bygga för en förstagångsbyggare likväl som för en expert. Chassiet är anpassat för svenska förhållande och kan inte jämföras med det chassie som säljs i England.

Tveka inte att kontakta oss med dina förfrågningar vi kommer mer än gärna att besvara dem.

Starta bygget

För att bygga en Zero så köper man ett kit från oss och utgår från en Ford Sierra eller Mazda MX5 Mk1 som donatorbil.